COVID-19
Risicomanagement - covid-19

COVID-19 - Update zorginstellingen

Als zorginstelling wordt/werd u onderworpen aan een volledige screening COVID-19.

Dat iedereen deze resultaten met de nodige bezorgdheid tegemoet kijkt zal niemand ontkennen, al hopen we natuurlijk het beste.

 

De realiteit leert ons dat na de oplevering van de testresultaten de uitdaging nog maar begint. Zo zal mogelijk een deel van uw staf uitvallen, dan niet slechts beperkt kunnen worden ingezet, bewoners moeten worden geïsoleerd, procedures moeten worden aangepast, middelen moeten worden aangeleverd…

 

Daarnaast zal men ook van buitenaf een duidelijke communicatie verwachten hoe u als organisatie omgaat met deze crisis, in het bijzonder na het testen. De vragen welke middelen u inzet, wat de huidige toestand is,….vallen u ongetwijfeld de beurt.

 

We willen dan ook als partner in risico- en crisismanagement niet aan de zijlijn blijven staan, maar u actief, praktisch en multidisciplinair ondersteunen.

Hieronder verstaan we:

 

Veiligheid: We borgen mee de veiligheid van uw medewerkers en bewoners door de procedures te viseren, praktische richtlijnen te formuleren en hun te leren omgaan met de nieuwe beschermingsmiddelen waar nodig.

 

Hr: Ondersteunen van de zoektocht naar de juiste medewerkers, begeleiden van de werkorganisatie, ondersteunen van trainingsprogramma’s, crisiscommunicatiebeleid…

 

Operationeel: Opzetten van de wettelijk vereiste controles en werkprocedures (bezoekers, vrijwilligers, heropname na een ziekenhuisverblijf….), back-up voor de dagelijkse werking,… 

Risk & BCM: Het is een uitdrukkelijk verzoek, maar ook een onbetwistbare noodzaak om uw risico’s goed in kaart te brengen, beslissingsniveaus te installeren en de bedrijfscontinuïteit van uw instelling te verzekeren. Gelet op deze nieuwe context zorgen we voor de juiste rapportage zodat u met ons advies de juiste beslissing kan nemen.

Financieel: We zoeken om de meest economische en duurzame oplossingen te vinden, en geven hier graag het goede voorbeeld.

GRATIS Pandemic Preparedness and Response Introduction Training

Als eerste hopen we dat u en uw naaste omgeving veilig en gezond zijn en blijven tijdens deze onzekere tijden.


De voortdurende verspreiding van de de COVID-19 heeft wereldwijd iedereen ertoe verplicht om strategisch na te denken hoe men deze crisis kan aanpakken. 


Hoe moeilijk ook de omstandigheden, willen we ons aan het doel houden om ondernemingen te blijven ondersteunen.  


 

In samenwerking met onze partners volgen we de evoluties op de voet en hebben een reeks aan business continuity maatregelen getroffen. Naast het bieden van vrijwillige ondersteuning binnen de noodlijdende sectoren willen we tevens met het aanleveren van deze training ons steentje bijdragen. 


Dankzij onze partner PECB kunnen we u gratis een korte online training aanbieden, met name de "Pandemic Preparedness and Response Introduction"


Neem vrijblijvend met mij contact door het formulier aan te vullen zodat we kunnen zorgen voor een gratis toegang tot het Pandemic Preparedness and Response Introduction Training cursusmateriaal.